понеделник, 23 юли 2018 г.

Миди по моряшки

Приятелче по работа и по четене ми предложи книжки, защото знае, че съм грешен чревоугодник :) Още на 1/3 от книжката вече сготвих. Книжката:
Моето е адаптация:) Първата рецепта, която изпълнявам, е: Загрявам масло и зехтин, добавям лук и чесън, чаша бяло вино, градински подправки, добавям мидените ядки да се окъпят в ароматната смес. Изваждам в чиния. Сосчето сгъстявам нежно с 1/2 ч.л. брашно.
При Саманта Веран мидите са с черупките, ама аз нямам такива, както ми липсват и провансалски билки:), но... мисля, че се получи доста добре:
Оригиналните продукти:


Миди по моряшки ала Жан-Люк:
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
3-4 гл. шалот
3-4 ск. чесън
3 ч. бяло вино
3 големи щипки  билки от Прованс
3 щипки сол
500 гр. миди/почистени/

¼ чаша нарязан магданоз

1 коментар: