За блата: 1/2 ч. масло, 3 яйца, щипка сол, ванилия, 3/4 ч. захар, 1 1/2 ч. брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 1/2 ч. мляко
За глазурата: 2 ч. пудра захар, 1 л. масло, 1/3 ч. какао, ванилия
За овалване: 3 чаши кокосови стърготини
Блатът се пече 30 минути на 180 градуса. Нарязва се на квадратни парченца, които се топят в крема и се овалват в кокосовите стърготини.
Отново бях в Австралия с Изабела Шопова
А най-много ми харесват земните и съвети, като този към приготвянето на ламингтъните: "Всякакъв пандишпан по ваша домашна рецепта или сух кекс могат да бъдат превърнати в ламингтъни..." :)
Опитах и с обикновен домашен пандишпан:
Не знам дали истинските кулинари това наричат пандишпан, но за мен е: 4 яйца, чаша захар, чаша брашно. Без набухвател и без мазнина, освен малко масло за намазване на тавичката.
Добър апетит!
Практично!
ОтговорИзтриванемамо, какво е това искам да направиш като си идвам!
ОтговорИзтриване:)) Е, не успявам явно с всички изненади! Но се старая :)
Изтриване