понеделник, 22 септември 2014 г.

Печена лютеница

Много лесна за приготвяне - всичко се нарязва и се забравя във фурната за 2-3 часа. Пасира се и се стерилизира за 30 минути„
Продуктите:
3 кг. червени чушки
2 кг. консервни домати, аз ги обелвам
400 гр. моркови
2 патладжана
2 глави лук
1/2 чаша захар
кафена чашка оцет/по желание/
2-3 с. л. сол
1 ч. ч олио
чер пипер, кимион


3 коментара:

  1. Много ми хареса рецептата ти и ако намеря време ще направя непременно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубавото е, че е мързеливичка:) . Аз от години не изневерявам на една своя рецепта с мед, но печенето на чушки не ми е от най-любимите дейности. Та тук това е най-примамливо. Дано да ти хареса!

      Изтриване
    2. Мама прави другата с печените чушки, но в къщи нямам къде да се занимавам с такива дейности, пък и кога, та тази рецепта е супер, стига да е и вкусна, а така звучи!

      Изтриване