вторник, 23 септември 2014 г.

Салата Ропотамо

Марината:                                                                          Продукти:
0,5 л. олио                                                                          0,5 кг. сварен боб
150 мл. оцет                                                                       1 кг. моркови
100 гр. захар                                                                       2,5 кг. червени чушки, печени и                                                                                                              нарязани на парчета
20 гр. сол                                                                            1 буркан дом. пюре                                                                                                                                   1 б. кисели краставички
                                                                                            1 б. грах
                                                                                             чер пипер
Приготвяне: Маринатата завира и в нея се поставят нарязаните моркови. По записаната в стария ми тефтер рецепта след тях се попарват и нарязаните чушки, но аз ги предпочитам печени и обелени. Затова след като омекнат морковите за 10-на минути, добавям граха, отстранявам тенджерата от огъня и последователно добавям и останалите продукти, като разбърквам внимателно. Ако желаете, може да добавите парчета сварена или печена риба, но аз съм си избрала да я добавям, когато отварям буркана. Бурканите се стерилизират 30 минути.
                                            

Няма коментари:

Публикуване на коментар