четвъртък, 12 март 2015 г.

Крем супа от тиква


2 неголеми парчета тиква и 2 картофа се сваряват, пасират се и към тях се добавят олио, лъжичка зеленчукова смес, щипка къри, черен пипер, индийско орехче. Кипва. Ако не е добра на гъстота, според личните предпочитания, може да се добавят запечени  в малко олио лъжица брашно и скилидка чесън.
Подходяща добавка са овкусени домашни сухари. При мен с джоджен от градината. Обичам тази подправка, защото имам детски спомен как татко ме учи да хапвам връхчета от джоджен с мъничко сол...
И още една снимчица. Дъщеричка все ме критикува, че не са качествени, но аз не съм фотограф :(



2 коментара:

  1. А, направи и ти крем супичка:) Много я обичам, но тази година нещо ги изпуснах тиквите:(

    ОтговорИзтриване