понеделник, 16 март 2015 г.

Сладкиш с конфитюр

Сетих се за този сладкиш от времето, когато получавахме 7 $ заплата, и в училище разменяхме рецепти за сладкиши без яйца, за лютеница от тиква:)) ... Ей, голяма работа е българската жена!


1/2 чаша олио
1/2 чаша хладка вода
1 бурканче конфитюр /днешният вариант - от моркови/
2 чаши брашно
лъжичка сода
Пече се на 200 градуса за 30 минути. Това, което днес добавих за разкош:) -  след опичане покрих със смес от масло и крема сирене в равни количества.
Вкусно е!

3 коментара:

  1. Петя, хубаво е, че споделяш и такива икономични рецепти, приветствам това!
    Може да е от полза за много хора и днес, пък и звучи вкусно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То напоследък всички като са заготвили сьомга, я да ги видя с такива продукти:)

      Изтриване
    2. Да, така и не ми допадна "Мастър шеф", на фона на това, че има хора, които хляб не могат да си купят - едни гурме рецепти и визии...едно разхищение на продукти...чак цинично ми се вижда да се дава по телевизията това.

      Изтриване