петък, 10 юли 2015 г.

Два лесни десерта с праскова

Пандишпан
На дъното на малка тавичка/25-30/ разтопявам 1/2 пакетче масло/ок. 60-70 гр./, нареждам парченца от 3 праскови/обелени/, заливам с пандишпанена смес /3 яйца, чаша захар, чаша брашно/




И едно леко и лесно кремче:
1 кисело мляко /ок. 400гр./, 2 лъжици захар, парченца от 1 праскова, 1 пак. желатин /натопен в 3 с. л. вода/.
Прасковата със захарта леко се затоплят, така по-добре ще се разтвори и желатинът, добавя се разбитото кисело мляко. Разсипва се в чашки и се оставя за час - два в хладилника да се стегне.
Добър апетит!







1 коментар:

  1. И двата десерта няма да откажа:) Поздрави и хубава ваканция!

    ОтговорИзтриване