Продукти:
2 чаши бяло брашно,
1/2 чаша пълнозърнесто или овесени ядки,
1 л. сода,
1 бакпулвер,
1/2 л. сол,
1/4 ч. масло
1/2 чаша орехи/натрошени/,
2 л. лавандулов цвят,
1 яйце,
1/3 ч. мед,
1/2 ч. мляко,
1 ванилия.
Пече се на 200 градуса за 15 минути.
Сервираме топли с масло и мед върху лавандулови салфетки и с ароматни лавандулови свещи :)
Благодаря на Лили за дъхавата китка лавандула:
Вдъхновението е от книгата на Изабела Шопова за Австралия:
Горещо препоръчвам и моя български вариант:) - Лавандулата заместваме с цвят от прясна мащерка и пропускаме меда.
Удивляюсь, как вы все успеваете! Столько вкусностей в блоге. Я свой кулинарный блог немного забросила, но сейчас, в отпуске, хочу снова им заняться:)
ОтговорИзтриванеТъкмо щях да питам за лавандулата. Преди месец ходих командировка в Казанлък, но още не беше цъфнала добре, да само стръкче си откъснах, за пръв път през живота си виждах тази култура.
ОтговорИзтриванеДа, полетата с лавандула са под Балкана :)
Изтриване