4 яйца,1 ч.ч. кисело мляко, 1 1/2 ч. ч. брашно,1/3 ч. олио,1 ч. л. сода, 1/2 ч. л. сол, 6-7 листа от червено цвекло, малко магданоз, 1 червена чушка,150 гр. кашкавал.
И така, разбивам с бъркалка яйцата, млякото и содата, брашното и олиото. След това добавям настъргания кашкавал, цвеклото - на тънки ивички, чушката на кубченца и разбърквам с лъжица. Получава се хубава гъста каша:
Пече се 40-45 минути на 220 гр. Резултатът:
Отрязвам щедри парчета, защото ще е лек обяд, придружен със сладки градински домати:
Много си харесах измислицата :), опитайте и вие! Добър апетит!
Петя, чудна е! Аз ползвам листа от цвекло за направа на сарми и супа и много го харесвам, в баница също съм влагала, а и това предложение ще направя непременно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за предложенията, Веси. Ще опитам :)
Изтриване