събота, 13 септември 2014 г.

Желе от тиква

Пропорциите при мен по-често са на око, но се постарах да запомня приблизителното съотношение на продуктите :)
 И така: Тясната част от една тиква цигулка/тази, която е без семките/,
1 чаена чаша захар,
2 чаени чаши вода.
Сваряват се и след като леко се охлади добавям 3 пакетчета накиснат желатин /количеството желатин спрямо количеството течност е посочено на пакетчето!/
Изсипвам в плосък съд и оставям в хладилника за 2-3 часа.
Поднасям с топчица сладолед.

3 коментара:

  1. Петя, интересно предложение в предстоящия тиквен сезон:)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм заинтригувана.......Задължително ще бъде направено това желенце,благодаря Петя!

    ОтговорИзтриване