четвъртък, 19 март 2015 г.

Коприва

Честита пролет!
Не си я купувайте от магазина, няма нищо общо с аромата и вкуса на горската, а е и чудесен повод за разходка сред природата!


Ето тази красота си набрахме вчера и я готвя така:
Измивам хубаво под течаща вода, попарвам с вряла вода - така е сигурно, че ще се отмият и последните прашинки и песъчинки. Варя и изливам по-голямата част от водата, пасирам. Добавям олио, лъжичка зеленчукова подправка, чесън, прясно мляко. Връщам на котлона да кипне. Отстранявам, добавям 2-3 яйца, а преди сервиране - масълце и сиренце.
Добър апетит!


1 коментар:

  1. Ако знаеш само колко ми е любимо това...Обожавам, но рядко си намирам коприва. Като изпусна периода да изляза извън София, което все по-често се случва и край! Да не говорим, че тук не спира сняг да вали...

    ОтговорИзтриване