четвъртък, 18 юни 2015 г.

Свински врат от каменната ера :)

Свинско вратно филе, 50 гр. масло, 1/2 л. сметана, 1 морков, 2 стръка пресен лук, босилек, розмарин, мащерка, дафинов лист, 1 ч.л. горчица, сол, черен пипер
Запържвам месото и зеленчуците. Добавям подправките и сметаната. Оставям да къкри на слаб огън. Добавям горчицата. Поднасям с чеснов хляб, а за гарнитура - ориз и печена ябълка.
/Отстраняваме семките на ябълките, напълваме с масло, подправено с къри,  и печем 20 мин. на 220 градуса/.
Източник :)


2 коментара:

  1. Хи, имаме тази книжка, от дъщерята, като беше малка:)) Приготвяла съм някои рецепти, но тази не. Звучи вкусно!

    ОтговорИзтриване