Нужните продукти: 1,5 кг. малки патладжани
3 червени чушки
1 ч. ч. орехи
1 глава чесън
сол
Стъпките:
1. Във вряща вода поставяме измитите и почистени от листата патладжани. Варим до омекване, но не до сваряване. Препоръчват се 10 мин., при мен бяха малко повече.
2. Изваждаме от водата и след като се охладят, правим надлъжен прорез. Посоляваме и оставяме да се отцеди водата.
Може да се притиснат леко с някаква тежест.
3. Почистваме и нарязваме на кубчета 3 червени чушки.
От прочетеното в Интернет останах с впечатление, че не се обработват, но аз ги задуших леко.
4. Добавяме счукания чесън и нарязаните орехи, щипка лют пипер, щипка сол.
5. С получената смес пълним патладжаните, нареждаме в подходящ съд и заливаме с равни количества олио и зехтин.
След 2 седмици ще е готово за консумация. Очаквам с нетърпение!
Няма коментари:
Публикуване на коментар