неделя, 30 юни 2019 г.

Макдус


Нужните продукти: 1,5 кг. малки патладжани
                                   3 червени чушки
                                   1 ч. ч. орехи
                                   1 глава чесън
                                   сол

Стъпките:
1. Във вряща вода поставяме измитите и почистени от листата патладжани. Варим до омекване, но не до сваряване. Препоръчват се 10 мин., при мен бяха малко повече.
2. Изваждаме от водата и след като се охладят, правим надлъжен прорез. Посоляваме и оставяме да се отцеди водата.
Може да се притиснат леко с някаква тежест.
3. Почистваме и нарязваме на кубчета 3 червени чушки.
От прочетеното в Интернет останах с впечатление, че не се обработват, но аз ги задуших леко.
4. Добавяме счукания чесън и нарязаните орехи, щипка лют пипер, щипка сол.
5. С получената смес пълним патладжаните, нареждаме в подходящ съд и заливаме с равни количества олио и зехтин.
След 2 седмици ще е готово за консумация. Очаквам с нетърпение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар