250 гр. боб мунг, 3 ч.л. куркума, 3 ч. л. кориандър, 1 ч. л. джинджифил, 2 ч. л. кимион, 2 с. л. зехтин, 1 л. вода.
Боба накисвам във вода за 3-4 часа. Измивам и изсипвам в загрята вода, добавям куркумата, кориандъра и джинджифила. След като заври, намалявам котлона и варя, докато преценя, че е добре сварен. – Това е въпрос на предпочитания, някой може да го обича по-цял, друг – по-разварен. Не отнема много време, ако е накиснат предварително. В интернет препоръчват половин час, аз повече. Дори ако се остави една нощ, сигурно ще се сготви още по-бързо.
Когато е готов, загряваме зехтина с кимиона и го добавяме. Солта накрая и отново на вкус :)
При поднасяне поръсваме с пресен магданоз.
И бобеца ти е един път!
ОтговорИзтриване