понеделник, 27 юни 2016 г.

Сладко от вишни

Около килограм обезкостени вишни,
600 гр. захар,
2 обелени и пасирани праскови,
шепа стафиди,
щедра щипка лют пипер,
лим. киселина.
Варим до желана гъстота.
И очакваме реакция като от рекламата: "Мама като я хване кулинарната вълна...." :))

Пъстърва на фурна

Снимката е грозна/телефончето толкова може:)/, но рецептата - вкусна.
Почистваме от костите. Отгоре покриваме със смес от сух хляб, девесил, магданоз, мента, подправка за риба, олио - всичко е смляно в блендер.
Пече се 20 минути. Градусите - според фурната.
Добър апетит!

сряда, 13 април 2016 г.

Паниран лапад

Почистени от дръжките листа от лапад, сирене, 
панировка /гъсто палачинково тесто/

понеделник, 11 април 2016 г.

Баница с картофи

Продуктите:
1 пакет кори за баница,
4 средно големи глави зрял лук,
1 стрък праз лук,
400 гр. сварени картофи

петък, 8 април 2016 г.

Пролетни рулца

Лапад, зелен лук, спанак /всъщност зеленията е според това, което има в градината/,
3 яйца, сирене, олио, кори за баница.

събота, 12 декември 2015 г.