четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Хайдушки сарми


Ех че име им дадох! Много си го харесах :)

Парчета обезкостено свинско джоланче
, поръсени с "черрно пиперрче", както казва с наслада Ути, завиваме в по-големичък зелев лист: 
Правя хубавички по размер сарми:
 и "забравям" на печката за няколко часа. Имам предвид печка на дърва, иначе - ниски градуси на котлона и по-дългичко.
Течността е в равни /на око/ съотношения вода и зелев сок/ Мозък!

2 коментара:

  1. Петя, ех, правя често пържола в зелев лист на Жоро Бордовски (http://www.bordovsky.net/), лека му пръст! Но и с джоланче сигурно е прекраснотия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз съм правила с кюфте :), пак е много вкусно, явно зелето много помага.

      Изтриване