вторник, 16 юни 2015 г.

Патладжанени канапенца

Продуктите: 3 неголеми патладжана, 250 грама кайма, 3 домата, около 200 гр. кашкавал.
Патладжаните са обелени, нарязани на шайби, посолени, за да отделят горчивия си сок. Запържваме за кратко в тиган и подреждаме в тава.
Запържваме каймата със стрък пресен лук, черен пипер и кимион.
Разпределяме върху патладжанените колелца.
Покриваме с резени домат и печем в загрята фурна.
След като са запечени и доматките, поставяме по парченце кашкавал. Поднасяме с поръсен пресен магданоз.
Добър апетит!






2 коментара:

  1. Петя, сколько тут вкусняшек! Это я удачно зашла. Но мне не хватает переводчика, можно его установить в блоге? В кулинарии важна точность, а без перевода я сладкое сделаю соленым:))

    ОтговорИзтриване