неделя, 1 ноември 2015 г.

Кекс с тиквен пълнеж

След като снощи ни посетиха две солидни групи "хелуинчета" и бонбоните свършиха, реших бързо да спасявам положението с печена тиква. И понеже остана, спретнах познатия сладкиш с мармалад, но заменен с тиква. Идеята е на Кремена
Ето и моя вариант:
За тестото:1 кофичка кисело мляко, 1/2 от нея захар, по-малко от 1/3 олио, 1 яйце, лъжичка сода за хляб, кофичка от мляко с връх брашно.
За плънката: 2 ч. ч. печена подсладена тиква, 2 с. л. кокосови стърготини.
1/2 от сместа изсипваме в набрашнена тавичка и печем на 200 гр. Изваждаме от фурната и намазваме с тиквената паста, след което изсипваме и останалото тесто. Печем.
Да ни е честит Денят на народните будители!

Няма коментари:

Публикуване на коментар