събота, 12 август 2017 г.

Мармалад от зелени домати

Познават го и бабите ни, но аз опитвам за първи път.

Колкото са доматите, които се приготвят, толкова е и захарта. Важно е първо доматите да се кипнат 2-3 пъти и водата да се изхвърли. След това се пасират и се добавя захарта, връщат се на котлона и се вари до желана гъстота. Преди да свалим, добавяме 1/2 ч. л. лимонена киселина и 1-2 ванилии. 
Аз не го сгъстих много, защото смятам да използвам като гарнитура на сиренца или месца. :)




1 коментар:

  1. Бих опитала! Преди време съм правила сладко от цели зелени доматчета, малки, но не останах особено доволна, но така може би ще е по-добре!

    ОтговорИзтриване