понеделник, 29 декември 2014 г.

Канелони

Отдавна им се каня. Лазаня приготвям мисля доста сполучливо, та ред беше и на канелонките. Не търсих специална рецепта, прочетох набързо упътването на пакета. Грешка! Съветват да се кипнат и след това да се пълнят. Но резултатът не ме удовлетворява - станаха мекички и едвам запазих формата им при сервиране. Следващия път ще ги напълня в сурово състояние, както процедирам с лазанята.
И така: Половината напълних с овкусена кайма, а другите с извара/подправка според предпочитанията/. Заливам с бешамел и настърган кашкавал. Въпреки че домашните предпочитат нещото да е с мръвка :), тези с изварата бяха неочаквано приятни и подканящи за чаша бяло винце...

Няма коментари:

Публикуване на коментар