понеделник, 29 декември 2014 г.

Коледни кантучини



Да, по магазините вече се продават тези невероятни италиански бисквити, но къде по-вкусни са, ако са приготвени у дома!
Продуктите:„4 яйца,
150 гр. захар,
3 с. л. лимонена кора,
4 с. л.  портокалова кора,
600 гр. брашно,
1 ч. л. бакпулвер,
1 каф. чашка прясно мляко,
щипка сол
ванилия,
по 100 гр. различни видове сушени плодове: червени боровинки, сини сливи, стафиди, кайсии/ предварително натопени в предпочитан алкохол - най-често ароматен ром/,
по 50 - 100 гр. ядки: орехи и бадеми.
От тестото се оформят два дълги "хляба":


Когато се запечат, се нарязват на парчета с дебелина около сантиметър и се пекат за кратко от двете страни:



Доста са трайни, но се съмнявам, че ще ги държите дълго!
По рецепта на Пепеляшка. Благодаря! Препоръчвам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар