![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEJBJwKJimiXfcxFmJvD1zOfR2rojsd7DM1EEbXX-D24lo8laO0E7_Zq25uNljuIUkRVIz4dsIBEh3UpeeRfPm_SW6CnaM2agY3qZcYZKJy-QwTtn0YWjO30vEU4zO-1LdTNntdiHSbAo/s200/Picture35.jpg)
Да, по магазините вече се продават тези невероятни италиански бисквити, но къде по-вкусни са, ако са приготвени у дома!
Продуктите:„4 яйца,
150 гр. захар,
3 с. л. лимонена кора,
4 с. л. портокалова кора,
600 гр. брашно,
1 ч. л. бакпулвер,
1 каф. чашка прясно мляко,
щипка сол
ванилия,
по 100 гр. различни видове сушени плодове: червени боровинки, сини сливи, стафиди, кайсии/ предварително натопени в предпочитан алкохол - най-често ароматен ром/,
по 50 - 100 гр. ядки: орехи и бадеми.
От тестото се оформят два дълги "хляба":
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIp9iwbNJ5C3KXwS5CmmUQvJP52lYsEApcrPfIMUmePaTxLmfZNAUY5aJ5442RBv6zmH5FcFcutzNfxNy8fOciLCJduZu_OIBiy0foxbtEUg88KIJmb7hw24ADVCB3Yqjr2HGDRl_ZSRo/s320/Picture33.jpg)
Когато се запечат, се нарязват на парчета с дебелина около сантиметър и се пекат за кратко от двете страни:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJuWx2BXBj9Aa5mV2RfLFb0oU8NOuN78VvNvtkVEVgRSvci2qlIsBlEnWGrgI1kl6jGWxzjSkTZ1QpRKOoga9VM4-ztVt7uvbGCVzh7FQsELjomfT6egd-7tvxc11h0W6GveisZHYxA5M/s320/Picture34.jpg)
Доста са трайни, но се съмнявам, че ще ги държите дълго!
По рецепта на Пепеляшка. Благодаря! Препоръчвам!
Няма коментари:
Публикуване на коментар