Очаквах завръщането на моя мъж от Виена... Като не-таен чревоугодник винаги обичам да чета за кухнята на страната, която посещаваме:) Едни от любопитните десерти се оказаха щрудел с извара и щрудел с череши. Поръчах му да ги опита, но все пак и аз се подготвих да го посрещна. Да живее тази клюкарка Интернет, веднага ми се притече на помощ.
Продуктите:
125 гр. масло
1 ч.ч. захар
3 яйца/аз сложих4/
1 ванилия/ есенция ром/
2 с. л. какао
1 1/3 ч. брашно
1 бакпулвер
Крем:
250 гр. извара
4 с.л. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
3-4 л. кокосови стърготини
Пласт тесто, пласт крем, пласт тесто. Пекох 30 минути на 180 градуса, останалите 10 - на изключена фурна. За да се съхрани сочен и мек, съхраняваме под похлупак.
Добър апетит!
Вариант е да се направи и на хапки, които вече наричаме мъфини :) :
Истинската рецепта и истински красиви снимки - при Къкрещо гърненце! Много благодаря!
И малко виенски сладости:
А пък детенце решило да отскочи до Пирот на фестивал на домашните суджуци:
Мноого апетитно! Благодарим!
Благодаря, че си се доверила на рецептата ми, Петя! Чудесно си се справила! Надявам се да ви се е усладило!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, даже много ни се услади! Почерпих и приятелки, които веднага пожелаха да споделя рецептата! Благодаря! След като те открих, вълшебна кулинарке, честичко ще надничам при теб!
ИзтриванеРадвам се, Петя! Добре си дошла в блога ми, а и аз ще надничам в твоето кулинарно кътче!
ИзтриванеЧудесно е, Петя!
ОтговорИзтриване