Като щедрия дядо Либен пръжнахме малко джигерец:
Свареният бял и черен дроб запържваме леко с малко сол и черен пипер, поръсваме с пресен девесил.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2U3cf3Fa3oSwBUXNqCpe4ZVktJSY9e3DCUiNFdE_rIM8rK1lZbD6to1MU_2b2xupPB0YGoLqllAT03Ix_rXk-TAXaewVbkl92pzk4XHdUf7LUG66ufSuC0w0xUECw8Y201zVT2JWOGd4E/s1600/132196.jpg) |
http://bit.ly/1KnJuQc |
"Иди, булка, и налейте едно
шишенце от най-хубавата ракия.
Налейте в едно джезвенце ракия,
размесете я с медец, ала медецът да е,
знаеш, повечко, па я сварете на огъня така, знаеш, мъничко я поогрейте... Кажи
там на майка си да извади и
една зелка, да я посипе
с червен пиперец,
ала, знаеш, да не е много пиперът... Я донесете и
малко смокини, и сухо
гроздице! Опечете там и
малко ягнешки джигерец и нарежете малко
луканчица, ала, знаеш, да я нарежете тъничко... Вижте там, има ли още нещо
за мезенце - донесете щото има."
Няма коментари:
Публикуване на коментар