понеделник, 27 април 2015 г.

Агнешки дроб

Като щедрия дядо Либен пръжнахме малко джигерец:
Свареният бял и черен дроб запържваме леко с малко сол и черен пипер, поръсваме с пресен девесил.

http://bit.ly/1KnJuQc
"Иди, булка, и налейте едно шишенце от най-хубавата ракия. Налейте в едно джезвенце ракия, размесете я с медец, ала медецът да е, знаеш, повечко, па я сварете на огъня така, знаеш, мъничко я поогрейте... Кажи там на майка си да извади и една зелка, да я посипе с червен пиперец, ала, знаеш, да не е много пиперът... Я донесете и малко смокини, и сухо гроздице! Опечете там и малко ягнешки джигерец и нарежете малко луканчица, ала, знаеш, да я нарежете тъничко... Вижте там, има ли още нещо за мезенце - донесете щото има."

Няма коментари:

Публикуване на коментар