Колкото и да обичаме козунак /нашенски или панетоне/, все ще остане неизядено парче. Как да му дадем нов шанс?
Пакетче желатин заливаме с 3 с. л. вода. Когато набъбне, затопляме, за да се разтвори добре с 2-3 с. л. мляко. Добавяме разтопения желатин в 500 гр. гъсто кисело мляко и 2-3 л. пудра захар.
Покриваме купа с алуминиево фолио.
Късаме парченца козунак, потапяме в млякото и пълним купата.
Отгоре покриваме отново с фолио и забравяме за час-два в хладилника. Когато е добре охладено, обръщаме върху подходаща чиния.
Може да украсим с разтопен шоколад.
Много лек и вкусен десерт!
Няма коментари:
Публикуване на коментар