събота, 16 януари 2021 г.

Торта "Панетоне"

 

Колкото и да обичаме козунак /нашенски или панетоне/, все ще остане неизядено парче. Как да му дадем нов шанс?

 Пакетче желатин заливаме с 3 с. л. вода. Когато набъбне, затопляме, за да се разтвори добре с 2-3 с. л. мляко. Добавяме разтопения желатин в 500 гр. гъсто кисело мляко и 2-3 л. пудра захар.

Покриваме купа с алуминиево фолио.

Късаме парченца козунак, потапяме в млякото и пълним купата.

Отгоре покриваме отново с фолио и забравяме за час-два в хладилника. Когато е добре охладено, обръщаме върху подходаща чиния.


Може да украсим с разтопен шоколад.

Много лек и вкусен десерт!





Няма коментари:

Публикуване на коментар