вторник, 26 февруари 2019 г.

Домашни маслени сладки

















2 яйца, 2/3 ч. чаша захар, щипка сода, 1 ч. ч. св. мас, брашно/колкото поеме за средно твърдо тесто, което да не лепне/

С ето такъв накрайник шприцоваме розички.
С част от тестото с помощта на малка лъжичка оформяме половинки за жълъдчета:
Печем на 180-200 гр. и слепваме с мармалад, който хем трябва да е гъст, хем да има и сочност, за да попие леко в сладките.
Така наречените жълъди потопявам до половината в разтопен шоколад и овалвам в смлени ядки.
Колкото повече стоят, по-вкусни стават. Да ни е сладко!


2 коментара:

  1. Чудесни са! А такъв шприц имам от мама, но вече се разпада, а никъде не съм виждала, за да си купя нов:(

    ОтговорИзтриване