500гр. кайма, 1 глава лук, було, шепа фъстъци и стафиди.
вторник, 26 февруари 2019 г.
Кебап от кайма във фурна
Сдробена печенина в пещ е името на ястието по Готварската книга на Дядо Славейков
Омесената и подправена по наш вкус кайма завиваме под формата на кюфтета в було, подреждаме в тава и печем. Към същата смес добавих зеленчуци/грах, моркови и царевица/ и увих в по-голямо парче було - пекох на тиган без мазнина. При нас това се нарича "меча лапа". Вкусно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И оригинала, и твоето изпълнение много ми харесаха, Петя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, очаквам да опиташ:)
Изтриване