вторник, 5 февруари 2019 г.

Сланина и още нещо...

Хубаво парче домашна сланина, подарък от колежка, се превърна в прекрасни осолени парчета
/стават прелестно на скара с чесън, копър и оцет/, пръжки и мас /за хубави домашни сладки/.

Благодаря, Жени!

2 коментара:

  1. Как така на скара с чесън, копър и оцет? Имаме доста домашна сланина. Пекли сме на скара, но но вилата, много пуши и мирише иначе:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами то е най-хубаво на въглища, но и вкъщи става. Запичат се тънки резени на грил тиган, изтеклата мазнина се отстранява и се поднасят нарязани на хапки и поръсени със смес от посочените подправки. Страхотно мезе за ракийка:)

      Изтриване