неделя, 5 април 2015 г.

Лучник за Цветница

Цветница е от дните на Великия пост, но у нас лучникът не е съвсем постен :)
2 глави лук се задушават в малко олио, добавям сварен и нарязан на кубчета картоф, 2 яйца, 50 гр. сирене, 1 ч. л. риган, щипка сол. Тази смес е за две фини кори, печени на сач.


На 200 градуса за около 20 минути.

В нашия край традицията повелява на този ден да се купи някакъв глинен съд за дома. От неделния ни пазар си избрах това:
Ще си мисля с каква манджичка да е кръщавката му :)
Честит празник на всички именици, бъдете живи и здрави, обичани и обичащи!


2 коментара:

  1. Честита Цветница! Не знаех за тази традиция, чудна кокошчица - гърне! И лучника ми се видя интересен - и с лук, и с картофи, и с яйца, звучи вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, весел празник и на вас! Живи и здрави!

      Изтриване