За пръв научих за този мармалад от прекрасния блог на Мария и много ми се прииска да го опитам. Чак сега го открих в Лидъл и веднага към експеримента.
За кексовото тесто: 2 яйца, 100 гр. масло, по 1 чаша захар, брашно и мармалад, 1 к. л. бакпулвер, 1 ванилия.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4OHUIHQ5t0modsJuJGH-8N1oNe6Lnl6rnuaTxZg-ok6ArB-Xeonc4K8vWXhyRZ3U2dXRjhJeXAygF_XU88uyMXNuV-s7GuAGJSmUkMtovSHMkdpLNxWk_cF8nmO-vjQA4vrNVdOhRHtwL/s320/20170814_131631%255B1%255D.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4OHUIHQ5t0modsJuJGH-8N1oNe6Lnl6rnuaTxZg-ok6ArB-Xeonc4K8vWXhyRZ3U2dXRjhJeXAygF_XU88uyMXNuV-s7GuAGJSmUkMtovSHMkdpLNxWk_cF8nmO-vjQA4vrNVdOhRHtwL/s320/20170814_131631%255B1%255D.jpg)
По-кадифена структура на кекс не съм постигала!
Цветята във вазата от Тасос са за Мария:) А нейната рецепта е ТУК.
Чудесни са, Петя!
ОтговорИзтриванеКак пък съм пропуснала в Лидл този крем от кестени. Аз съм купувала от там пюре от кестени, замразено, в пакетче, дали би се получил кекса с него?