Приятелче по работа и по четене ми предложи книжки, защото знае, че съм грешен чревоугодник :) Още на 1/3 от книжката вече сготвих. Книжката:
Моето е адаптация:) Първата рецепта, която изпълнявам, е: Загрявам масло и зехтин, добавям лук и чесън, чаша бяло вино, градински подправки, добавям мидените ядки да се окъпят в ароматната смес. Изваждам в чиния. Сосчето сгъстявам нежно с 1/2 ч.л. брашно.
При Саманта Веран мидите са с черупките, ама аз нямам такива, както ми липсват и провансалски билки:), но... мисля, че се получи доста добре:
Оригиналните продукти:
Миди по
моряшки ала Жан-Люк:
2 с.л.
масло
1 с.л.
зехтин
3-4 гл.
шалот
3-4 ск. чесън
3 ч.
бяло вино
3
големи щипки билки от Прованс
3 щипки
сол
500 гр. миди/почистени/
¼ чаша
нарязан магданоз
Екстра!
ОтговорИзтриване