събота, 26 януари 2019 г.

Риба с чесън по ливански

Нещо се запалих по проучване на арабска кухня. Причината - представянето на Георги Милчев в "Черешката на тортата". Направо се измъчвам, че у наше село не могат сега да се намерят бейби патладжани, за да опитам макдус. Но някой път ще го направя. А тази вечер :)

Изчистваме и изпържваме ето тази маслена рибка:

Обезкостяваме и разпределяме в две чинийки. Отгоре - запържен лук, чесън и кориандър/за съжаление нямам пресен и разчитам на вкуса от семенцата/. Поръсваме с орехи. В оригинала -  кедрови ядки.  И да не забравим лимончето!



Просто и вкусно!

1 коментар:

  1. Хубава рецепта, не съм гледала предаването, но арабската кухня ми е интересна и на мен.

    ОтговорИзтриване