четвъртък, 7 август 2014 г.

Суши у дома




Кори от водорасли/Нори/
1 ч. ч. ориз
мариновано рибно филе
морков
краставица
маринован пресен джинджифил
паста от хрян
соев сос
Най-важното - приготвянето на ориза, научих от Пепеляшка. Съотношението ориз-вода е 
1 : 1 и 1/2 чаша. Поставя се в тенджера с похлупак, като котлонът е на най-висока степен, докато заври. След това се намалява до минимум за 15 минути. Махва се похлупакът и се изчаква да поеме останалата вода. Добавят се 1-2 лъжици оцет и се разбърква с вилица. Върху корите нори с влажни ръце разпределям ориза, в началото се подрежда желания пълнеж. Завивам стегнато и оставям в хладилника, като покривам със стреч фолио.
Красиви снимки и оригинални продукти ще откриете при споменатата вече  Пепеляшка.

1 коментар:

  1. Никога не съм опитвала суши... просто не обичам риба и рибни продукти, но твоето "произведение" ме заинтригува :)

    ОтговорИзтриване