неделя, 21 юли 2019 г.

Тиквичка, пълнена с кускус

1-2 тиквички
1 к. ч. арабски кускус
1/2 глава лук
1 ск. чесън
магданоз, копър, мента
настърган кашкавал
Заливаме кускуса с вряла вода и оставяме да набъбне. Тиквичката разполовяваме и с лъжичка отстраняваме вътрешната част, бланшираме.
Задушаваме лука и чесъна, добавяме отцедения кускус и подправките. Добавих и късчета пилешко месо заради месолюбителите:)
Напълваме тиквичките.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в загрята фурна 20-30 минути.

Ако сте приготвили повечко кускус, може да го използвате за основа на доматена салатка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар